28. července 2010

Kachna na pomerančích

1 kachna, sůl, 4 pomeranče, 4 malá jablka, 2 lžíce rybízové marmelády, sklenka vodky

Kachnu osolíme a dovnitř vložíme 2 na kousky nakrájená jablka a 1 pomeranč rozdělený na dílky. Vložíme na pekáč, podlijeme a pečeme. Ke konci pečení kachnu obložíme zbylými jablky nakrájenými na dílky a dopečeme. Mezitím připravíme omáčku: Do 100 ml vody nastrouháme kůru ze pomeranče, přidáme šťávu ze 2 pomerančů a rybízovou marmeládu rozmícháme s vodkou. Můžeme trochu přisladit. Krátce povaříme. Upečeme kachnu, naporcujeme a jednotlivé porce přeléváme omáčkou, obkládáme rozpečenými jablky a dílky pomeranče.

Žádné komentáře:

Okomentovat