28. července 2010

Kuře grilované se zázvorovou omáčkou

1 kuře, sůl, čerstvý zázvor, ústřicová omáčka, šťáva z limetky (citrónka), med, hotová jíška tmavá, mrkev, cibule, pórek na ozdobení

Kuře pouze osolíme. Můžeme podle chuti okořenit grilovaní směsí. Na grilovací stojánek dáme kuře. Stojánek pak do pekáčku s vodou. Stačí 2 hrnky vody, aby kuře bylo šťavnaté a přitom křupavé. Pečeme v troubě na 220°C asi 1-1,5 hod. Na pánvi zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme jemně pokrájený zázvor (menší), nahrubo nastrouhanou mrkev, 2-4 lžíce ústřicové omáčky a prudce osmažíme. Podlijeme horkým vývarem. (Lepší je  nahradit vývar šťávou z grilovaného kuřete a dolít horkou vodou.) 3 min. povaříme pod poličkou. Rozmixujeme. Přidáme šťávu z limetky a cca 1 lžíci medu. Promícháme a zahustíme jíškou. Omáčku solíme až nakonec pokud je to nutné! Kuře naporcujeme, přidáme omáčku, ozdobíme pórkem a podáváme s jasmínovou rýži.

Žádné komentáře:

Okomentovat