28. července 2010

Kuře na paprice se smetanou

4 porce kuřete (prsa, stehna), 2 PL oleje, velká cibule, 2 PL papriky, 0,25 l sladké smetany, 2 PL hladké mouky, Podravka, sůl

Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme  a na oleji osmahneme v tlakovém hrnci. Přidáme osolené porce kuřete i sladkou papriku. Zamícháme a podlijeme vodou. Zavřeme hrnec a dusíme asi 15 minut. Zvlášť rozmícháme smetanu s hladkou moukou a vymícháme do hladka. Hrnec otevřeme, vyjmeme porce kuřete a základ zahustíme smetanou s hladkou moukou. dobře povaříme 20 minut, dochutíme, vložíme zpět porce kuřete a necháme v již otevřeném hrnci prohřát. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat