12. července 2010

Kuřecí salát se zeleninou

1/2 kuřete, 5 dkg mrkve, 10 dkg celeru, 5 dkg cibule, 15 dkg majonézy, 1 jablko, 1 okurka, 5 dkg nastrouhaného syrového celeru, 2 rajčata na ozdobu, petrželka, sůl

Kuře uvaříme ve slané vodě s kořenovou zeleninou, kterou necháme vcelku. Vařené kuře zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na nudličky. Spojíme ochucenou majonézou, přidáme na nudličky nakrájenou uvařenou kořenovou zeleninu, oloupané a na nudličky nakrájené jablko, okurky a nastrouhaný celer. Podle chuti osolíme nebo osladíme cukrem. Zdobíme plátky rajčat a petrželkou. ( kuře vařte bez kůže a bez přebytečného tuku)

Žádné komentáře:

Okomentovat