28. července 2010

Masové placky s omáčkou

placky : 1/2 kg mletého masa, vejce, lžička chilli, lžička skořice, hrst rozinek, sůl, olej
I. omáčka : 4 lžíce dijonské hořčice, 1/2 l smetany, sůl, lžička octa
II. omáčka: 4 lžíce kečupu, 1-2 lžíce chilli omáčky, hrst mletých ořechů, 1-2 dl bílého vína

Smícháme přísady na placky, necháme chvíli odstát. Potom děláme malé placičky, které smažíme z obou stran. I. omáčka:  hořčici prudce orestujeme, přidáme smetanu, osolíme a povaříme na hustější omáčku. Odstavíme z ohně, ochutíme octem a necháme vychladnout. II. omáčka: orestujeme kečup, přidáme chilli omáčku, ořechy, zředíme vínem a trochu povaříme na hustější omáčku. Podle toho dáme množství vína. Necháme vychladnout. Placky podáváme teplé s omáčkami a brambory nebo jen s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat