menší hlávka bílého zelí (ca 1 kg ), 1 kg kyselého zelí, vepřové žebro, uzené žebro nebo bůček, hovězí maso (kližka atd.), salám nebo klobása, cibule, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, kmín, vegeta, 1 rajský protlak, červená paprika, 1 gulášová kostka nebo koření do bigosu, sádlo, sušený nebo čerstvý česnek
Nakrájet hlávkové zelí na nudličky, posolit a vařit doměkka, kyselé zelí propláchnout vodou a také vařit doměkka. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme na kostky pokrájený sálám nebo klobásu, lehce osmahneme pak přidáme uvařené maso popř. bůček a přimícháme koření. Až je měkké obojí zelí, smícháme je dohromady a přidáme osmahlé maso s kořením, necháme převařit a podáváme s chlebom.
Žádné komentáře:
Okomentovat