12. července 2010

Řecký oběd

čerstvé zelí, cibule, trocha kapusty, celerová nať, petrželová nať, libeček, bazalka, kopr, kadeřávek, porek, mrkev, petržel, celer, sůl, pepř nahrubo, trocha vegety, červená paprika, 1 hovězí konzerva, sádlo 

Zelí nakrájíme a dáme do kastrolu na spěněnou cibuli a dusíme. Až zelí trochu spadne osolíme a opepříme přidáme ostatní zeleninu a koření nadrobno nakrájené, přilejeme trochu vody abychom zeleninu nepřipálili a dusíme dále. Nakonec vsypeme do směsi konzervu hovězího dochutíme vegetou a je hotovo. Někdy přidávám ještě do směsi brambory, ale ty nemusí být. Podáváme s bílým chlebem nebo s vekou,kterou trháme jako v Řecku.

Žádné komentáře:

Okomentovat