23. července 2010

Salát z čínského zelí s kukuřicí

1 středně velkou hlávku čínského zelí, 200 g sterilované kukuřice, 1 menší salátovou okurku, 1 mrkev, cibuli, 2 lžíce sekané pažitky,

na zálivku : 100 ml slunečnicového oleje, 1 lžíci vinného octa, 1 lžičku cukru, sůl, bílý mletý pepř

Nejdříve si připravíme zálivku. Ve sklenici rozšleháme olej s vinným octem. Přidáme lžičku cukru, sůl, pepř a znovu důkladně promícháme. Zelí opláchneme, necháme okapat, nakrájíme na tenké proužky a dáme do mísy. Kukuřici podle velikosti nakrájíme na kolečka a nebo ji necháme celou. Okurku omyjeme (slupku ponecháme), mrkev očistíme a opláchneme. Obojí nakrájíme na kolečka ozdobným kráječem. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.Vše přidáme k nakrájenému zelí, prolijeme zálivkou a jen lehce zamícháme, abychom salát příliš nepomačkali. Nakonec jej posypeme sekanou pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat