28. července 2010

Slepice na paprice po ostravsku

1 slepice, 1 menší mrkev, kousek petržele a celeru, 2 cibule, 1 lžíce oleje, 2-3 lžíce hladké mouky, 2 dl mléka, 1-2 cl sladké smetany, citronová štava, několik kuliček celého pepře, mletá sladká i pálivá paprika, kmín, sůl

Očištenou slepici rozdělíte na porce. Vložte jí do osolené vody společně se zeleninou,1 cibulí,pepřem a uvařte do měkka.Maso vyjměte a vývar přecedte.Na oleji  zpěňte druhou nasekanou cibuli, přidejte papriku,kmín,a osmahněte. Zalijte vývarem z masa,mlékem, zahustěte moukou rozmíchanou ve smetaně a povařte.Do jiného  kastrolu oberte maso ze slepice a přeceďte na ně omáčku.Dochuťte citronovou  šťávou .Podávejte s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat