28. července 2010

Slepice v kari omáčce

4 porce slepice, 2 lžíce oleje, 1 lžíci másla, cibuli, 2 lžíce hladké mouky, kari koření, sůl, 1,5 dl 12% smetany, kousek jablka 

Porce slepice osmažíme v tlakovém hrnci na oleji,vyjmeme,do oleje přidáme máslo a drobně nakrájenou cibuli,  Zpěníme,zaprášíme moukou,osmahneme,vmícháme kari,zalijeme 3 dl vody, osolíme, vložíme zpět porce slepice a dusíme 45 -60 min. Potom  měkké porce masa vyjmeme, šťávu povaříme v hustou omáčku, zředíme ji smetanou,doplníme oloupaným a na kostičky nakrájeným  jablkem a v hotové omáčce porce prohřejeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat