9. července 2010

Smažená jasmínová rýže s krevetami

400 g uvařené jasmínové rýže, 2 zelené cibulky, 3 vejce, 100 g konzervovaného ananasu, 200 g vykostěných kuřecích stehen, 50 g vařených malých krevetek zmražených (nebo konzervovaných), 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce světlé sójové omáčky, 1 lžíce čínského rýžového vína nebo suchého sherry, 1 sklenka  Maggi Omáčky Čínské

Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky a osmažíme je ve woku na rozpáleném oleji dozlatova. Přidáme krevetky, ananas, sójovou omáčku a víno. Sejmeme z woku a udržujeme na teple. Do woku dáme trochu oleje, rozpálíme ho, nalijeme rozšlehaná vejce s najemno pokrájenou cibulkou a upečeme omeletu, kterou hůlkami či měchačkou roztrháme. Přidáme rýži a směs krevetek s masem a pořádně promícháme. Nakonec přidáme skleničku Maggi Omáčka Čínská a pod.

Žádné komentáře:

Okomentovat