23. července 2010

Špenátový salát

1/2 francouzké bagety, 45 ml oliv.oleje, 1 stroužek česneku, 2 vejce, 500 g čerstvého špenátu, 250 g prorostlích plátku slaniny, 75 ml červeného vinného octa

Troubu zahřejeme na 200 stupnu. Bagetu nakrájíme na tenké plátky, potřeme oliv.olejem a po obou stranách opečeme. Oloupeme česnek rozřízneme na půl a potřeme jím opečenou bagetu. Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme. Oddělíme žloutky od bílku.Bílky nakrájíme na kostičky, žloutky propasírujeme. Omyté a osušené listky špenátu dáme do mísy. Slaninu nakrájíme na proužky, na pánvi osmažíme do křupava. S vypečeným tukem přidáme ke špenátu. Do pánve nalijeme ocet a 1 minutu vaříme. Přilijeme do mísy. Salát dobře promíchamé.

Žádné komentáře:

Okomentovat