28. července 2010

Svíčková na smetaně z vepřové kýty

vepřová kýta, mrkev, celer, petržel, cibule, tymián, sůl, bobkový list, nové koření, šlehačka, hladká mouka, ocet

Maso očistíme a dáme do mísy. do 1/2l vody dáme 2 lžíce octa,přidáme 2 bobkový listy, 6 kuliček nového koření a trocha tymiánu, to vše asi 2 minuty povaříme. Na troše oleje osmahnem cibuli a přidáme všechnu zeleninu,to vše lehce opražíme. Zeleninu vysypeme na maso a zalijeme nálevem. Necháme 12-24 hodin uležet.Necháme asi 3/4 hodiny vařit aby bylo maso měkké a pak vyndáme maso a omáčku řádně rozmixujeme. Po rozmixování to přelijeme přes síto. Na závěr přidáme smetanu.

Žádné komentáře:

Okomentovat