Maso odblaníme a vcelku vložíme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mraženou zeleninu, v plátně zavázané a rozdrcené koření ( pepř, nové koření , bobkový list ), ocet, 2 lžičky soli a zalijeme vodou tak, až je maso zakryté. Dáme do chladu odležet minimálně do druhého dne. V tlakovém hrnci na sádle vyškvařit špek, vložit scezenou zeleninu z masa, osmahnout, pak vložit maso a osmahnot, aby se trochu zatáhlo. Pak zalít do cca 1/2 výšky masa nálevem, přidat balíček s kořením a dusit do skoro měkka. Pak vyjmout maso a balíček, zeleninu zaprášit moukou a zalít mlékem. Provařit. Lehce nechat vychladnout a pak tyčovým mixérem rozmixovat, přidat smetanu a v zakysané smetaně rozmichánou lžičku hladké mouky. Dochutit solí, worchesterovou omáčkou, karamelem. Dle potřeby zředit smetanou nebo zahustit smetanou s rozšlehanou moukou. Vrátit nakrájené maso a lehce provařit. Při servírování maso ozdobíme pomerančem, na něj dáme kopeček šlehačky a lžičku brusinek.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
28. července 2010
Svíčková
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat