23. července 2010

Těstoviny se špenátem a špekáčky

500 g těstovin, cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce oleje, 300 g špenátu, 1 špekáček, masox, 150 ml smetany, pepř, sůl, 20 g pražených oříšků

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Cibuli a česnek oloupeme, najemno posekáme spolu se špekáčkem a zesklovatíme na rozehřátém oleji. Přidáme špenát, zamícháme a 5 min, podusíme. Rozmícháme masox se smetanou, nalijeme na špenát a krátce ohřejeme. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme. Těstoviny scedíme, necháme okapat a promícháme s omáčkou ze špenátu. Rozdělíme na talíře, ozdobíme opraženými oříškami a lístky bazalky.

Žádné komentáře:

Okomentovat