26. července 2010

Thajské mleté maso

250 g rýžových nudli, 3 lžíce oleje, 500 g mletého hovězího, 2 lžičky curry, 1 lžička zázvoru, 1 stroužek česneku, 1 pórek nakrájený na kolečka, 1 žlutá paprika, 1 červená paprika, 200 g japonských hub (shitake), 2 lžičky ústřicové omáčky (oyster sauce), petržel, sůl, pepř

Uvaříme rýžové nudle ve slané vodě, scedíme a necháme stranou. Na rozehřátém oleji orestujeme mleté maso, přidáme curry, zázvor a česnek. Namočíme houby s pórkem a paprikou asi na 5 minut do slané vody, scedíme a přidáme k masu. Zamícháme a přidáme nudle. Ochutíme ústřicovou omáčkou, solí, pepřem. Přimícháme nakrájenou petrželku.

Žádné komentáře:

Okomentovat