Na kostičky krájenou slaninu rozškvaříme, přidáme máslo, hrubě nakrájenou cibuli, na plátky krájený celer, nové koření, vložíme osolenou kýtu, opečeme, podlijeme a pečeme pod pokličkou. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, necháme zrůžovět, podlijeme, povaříme, zalijeme smetanou. Omáčku prolisujeme přes cedník a dochutíme. Podáváme nakrájenou přes vlákno s jemným knedlíkem vařeným v ubrousku. Pro slavnostnější příležitost obložíme taštičkami z listového těsta, které naplníme brusinkovým kompotem a zdobíme citronem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
28. července 2010
Vepřové kýta na smetaně
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat