28. července 2010

Vepřové kýta na smetaně

600 g vepřové kýty, 40 g slaniny, 50 g másla, cibule, celer, celý pepř, sůl, nové koření, 1/2  bobkového listu, lžíce hladké mouky, 1/4 litru smetany, citronová šťáva, hořčice

Na kostičky krájenou slaninu rozškvaříme, přidáme máslo, hrubě nakrájenou cibuli, na plátky krájený celer, nové koření, vložíme osolenou kýtu, opečeme, podlijeme a pečeme pod pokličkou. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, necháme zrůžovět, podlijeme, povaříme, zalijeme smetanou. Omáčku prolisujeme přes cedník a dochutíme. Podáváme nakrájenou přes vlákno s jemným knedlíkem vařeným v ubrousku. Pro slavnostnější příležitost obložíme taštičkami z listového těsta, které naplníme brusinkovým kompotem a zdobíme citronem.

Žádné komentáře:

Okomentovat