28. července 2010

Vepřové stehno v jemné omáčce

600 g vepřové kýty, 150 g kořenové zeleniny, cibule, olej, 1 lžička kari koření, 150 ml červeného vína, 100 g anglické slaniny, sůl, mletý pepř, 200 ml kysané smetany, cukr

Vepřovou kýtu rozkrájíme na řízky,mírně naklepeme,osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji osmažíme oloupanou nasekanou cibuli,přidáme kari koření a promícháme.Vložíme maso,tenké plátky slaniny a společně krátce osmažíme.Očištěnou kořenovou zeleninu najemno nastrouháme,přidáme k masu, podlijeme vínem a dusíme téměř doměkka.Maso vyjmeme,zeleninu rozmixujeme,dolijeme vodou a necháme přejít varem.Vložíme maso a dodusíme.Smetanu rozšleháme a za stálého míchání vlijeme do omáčky.

Žádné komentáře:

Okomentovat