23. července 2010

Vepřové v dušeném zelí

800 g vepřového bůčku nebo plecka, 3 střední cibule, 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku, sůl, bílý pepř, 1 lžička kari koření, 1 svazek zeleniny do polévky, 1 malá hlávka bílého zelí (asi 750 g), 6 středně velkých brambor, 2 lžíce rozinek

Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší, asi třícentimetrové kostky. V hrnci rozehřejeme tuk a osmahneme v něm do zlatohněda kousky masa. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou krátce podusíme. Potom vše osolíme, opepříme a ochutíme kari kořením. Maso zalijeme  asi 1 litrem vody. Vaříme na středním plameni asi 30 minut. Mezitím očistíme, opereme a nadrobno pokrájíme polévkovou zeleninu. Zelí rozkrájíme na širší proužky, oloupané a omyté brambory na malé kostičky. Přebrané rozinky propláchneme vodou a v čisté utěrce osušíme. Potom přidáme do hrnce s poloměkkým masem a cibulí připravenou zeleninu a rozinky a přiklopené vaříme dalších asi 30 minut. Na závěr hotový pokrm ještě podle chuti dokořeníme.

Žádné komentáře:

Okomentovat