Cibuli, mrkev a petržel očistíme a pokrájíme na kostičky, papriku na proužky, rajčata pomeleme. Ve větším hrnci si na oleji zpěníme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a mleté maso, osolíme a okořeníme pepřem, červenou paprikou, kmínem a hrstí saturejky. Dusíme 5 minut, přisypeme hrášek a oloupané brambory pokrájené na špalíky. Chvíli podusíme a zalijeme rajčatovým protlakem (pokud nejsou brambory zcela v tekutině, přidáme vodu). Dusíme, až brambory změknou, potom celou směs přemístíme do zapékací mísy. V hrnku si rozkvedláme mouku se s metanou a vejcem a směs v míse zalijeme. Dáme zapéct do trouby, až se na musace utvoří kůrčička. Hotovou musaku podáváme s pečivem, případně v létě s rajčatovým salátem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
26. července 2010
Zeleninová pochoutka
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat