26. července 2010

Zeleninová pochoutka

250 g mletého vepřového masa, 3 větší cibule, 1 mrkev, 1 malá petržel, 1 šálek zeleného hrášku, 800 g brambor, 5 rajčat, 2 papriky, 2 polévkové lžíce mouky, 100 ml mléka nebo 1 kelímek smetany, 2 vejce, pepř, drcený kmín, sůl, červená paprika, saturejka, olej

Cibuli, mrkev a petržel očistíme a pokrájíme na kostičky, papriku na proužky, rajčata pomeleme. Ve větším hrnci si na oleji zpěníme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a mleté maso, osolíme a okořeníme pepřem, červenou paprikou, kmínem a hrstí saturejky. Dusíme 5 minut, přisypeme hrášek a oloupané brambory pokrájené na špalíky. Chvíli podusíme a zalijeme rajčatovým protlakem (pokud nejsou brambory zcela v tekutině, přidáme vodu). Dusíme, až brambory změknou, potom celou směs přemístíme do zapékací mísy. V hrnku si rozkvedláme mouku se s metanou a vejcem a směs v míse zalijeme. Dáme zapéct do trouby, až se na musace utvoří kůrčička. Hotovou musaku podáváme s pečivem, případně v létě s rajčatovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat