12. července 2010

Zeleninové karbanátky

zmražená zelenina s žampiony a s lusky zelených fazolek a s pórkem ( může být i jiná), strouhanka, 3 vajíčka, zeleninové koření, koření na americké brambory (nemusí být), pepř, stroužek česneku- je to dobré i bez něj, menší cibule, olej 

Připravíme si malý hrnec s pokličkou, do kterého si nakrájíme malou cibuli, kterou krátce zpěníme, přidáme zmraženou zeleninu  zeleninové koření, a přikryjeme pokličkou, dusíme do změknutí, když je nutno, trochu podléváme. Když je zelenina měkká, přendáme jí do mísy a přidáme strouhanku a tři vajíčka, podle chuti ještě dosolíme zeleninovým kořením, lehce popepříme, přidáme rozdrcený česnek -prohněteme a vytvarujeme placičky které smažíme na oleji. Smažené karbenátky před podáváním osušuji v bílém ubrousku, aby se zachytil přebytečný tuk. Jako příloha je dobrý celozrnný chléb, ale i vařené brambory- pokud podávám karbenátky jako hlavní jídlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat