26. července 2010

Zelí se švestkami

250 g kysaného zelí, 10 g sušených hub, 50 g sušených švestek, 2 lžíce hladké mouky, mléko, nebo zakysaná smetena, cibule, olej, pepř, sůl, kmín, bobkový list, paprika sladká, hovězí vývar, může být i klobáska

Očištěné a předvařené houby smícháme s nakrájeným kysaným zelím a sušenými švestkami. Zalijeme litrem vývaru, přidáme kmín, pepř, bobkový list a vaříme. Zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce nebo zakysané smetaně a 10 minut povaříme. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahnemena oleji, přisypeme papriku a tuto směs přidáme do zelí. Krátce povaříme. Dle chuti možno přidat na kolečka nakrájenou klobásu. Jako příloha, čerstvý chléb.

Žádné komentáře:

Okomentovat