23. července 2010

Zelný salát s kukuřicí

zelí hlávkové 300 g, žampiony 70 g, kukuřice 2 ks, česnek 5 ks, olej, ocet, sůl

Kukuřici vložíme do většího množství vařící vody, teplotu snížíme, asi 10 minut necháme táhnout, pak vyjmeme a necháme vychladnout. Ostrým nožem oddělíme zrna z vřetena palic a vsypeme je do salátové mísy. (Pokud nemáme kukuřici čerstvou, použijeme zrnka sterilovaná nebo zmražená.) Zelí nakrouháme na tenké nudliky a přidáme ke kukuřici. Žampiony spaříme, oloupeme a povaříme. Nakrájíme na plátky a přidáme k ostatním surovinám. Můžeme také použít pro snažší přípravu žampiony sterilované, krájené. Vše promícháme ochutíme na plátky nakrájeným esnekem, zakapeme olejem, osolíme a okyselíme. Na každou porci nasypeme sekanou esnekovou nať.

Žádné komentáře:

Okomentovat