10. srpna 2010

Australský masový koláč

listkove testo, hovezi sekana, cibule, olej, kecup, sul, pepr, zampiony, vajicko, mleta paprika, mouka

Kulatou,nebo ctveratou formu (vysokou asi 4 cm) vymazeme olejem,vylozime vyvalenym asi na 5 mm silnym listkovym testem. Na panvi osmazime cibulku nakrajenou na drobno, pridame sekane hovezi maso (asi 2/3 obsahu formy),mletou cervenou papriku,dle chuti osolime,opeprime a take pridame na platky nakrajene zampiony. Podlejeme trochou vody a dusime asi 20 minut,pak pridame asi dve polevkove lzice kecupu a zahustime moukou na hustou kasi.Smesi s panve naplnime formu vylozenou testem,a prikryjeme platem testa ve tvaru formy. Kraje slepime a pred slepenim potreme vajickem,aby se pekne spojily. Horni dil testa propichneme na dvou az trech mistech a potreme vajickem.Peceme v troube pri 190 st.asi 20 minut, zalezi to na velikosti formy.Pie je upecena az je testo barvy zlatave.Jako prilohu podavame salat.

Žádné komentáře:

Okomentovat