20. srpna 2010

Brambory na plechu se sýrem

800 g brambor, ¼ l zeleninového vývaru, mořskou sůl, čerstvě mletý pepř, 1 lžičku mletého kmínu, 2 cibule, 1 svazek jarních cibulek, 2 šálky kyselé smetany, 2 vejce, 125 g nastrouhaného ementálského sýra, 4 rajčata, svazek pažitky, několik kousků másla

Oloupané brambory nakrájíme na plátky 1 cm tlusté a  poklademe na plech. Přelijeme zeleninovým vývarem, posypeme mořskou solí, pepřem a kmínem. Stejnoměrně posypeme jemně nakrájenou cibulí, očištěnými,omytými a na nudličky nakrájenými jarními cibulkami a pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 200°C. Mezitím rozšleháme kyselou smetanu s vejci a ementálským sýrem. Oloupeme rajčeta a nakrájíme na tenké plátky. Rajčata poklademe na brambory a polijeme smetanou. Posypeme čerstvě nakrájenou pažitkou a poklademe kousky másla. Pečeme dalších 10 minut, vyjmeme a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat