10. srpna 2010

Brambory po provensálsku

8 větších brambor, cuketa, lilek, 400 g steril. rajčat,1 stroužek česneku,1 lžička provensálského koření, sůl, pepř, 100 g goudy, 16 černých oliv

Brambory omyjeme a vaříme asi 20 minut v osolené vodě, slijeme, prudce ochladíme a necháme odpařit. Podélně rozpůlíme a lžící vydlabeme. Cuketu a lilek nakrájíme. Rajčata necháme okapat a smícháme se zeleninou. Česnek oloupeme a do směsi prolisujeme. Okořeníme bylinkami, solí a pepřem. Troubu předehřejeme na 200 C ,rozpůlené brambory vložíme do vymazané formy. Naplníme směsí zeleniny. Sýr nastrouháme a brambory jím posypeme. Ozdobíme olivami a zapečeme v troubě asi 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat