10. srpna 2010

Brambory s masem

1 kg brambor, 3 velké cibule, 1/2 kg masa (kotlety, krkovice), mouka, 2 vajíčka, 1/2 kg anlické slaniny (nakrájené na plátky), pepř, sůl, podravka (koření dle chuti), máslo (rama, sádlo)

Oloupeme brambory a nakrájíme na kolečka, dáme rozpustit tuk, kterým vymastíme pekáč  (skleněný nebo smaltovaný). Poté do pekáčku poklademe na dno kolečka brambor, osolíme, opodravkujeme, poklademe slaninu a kolečka cibule. Na cibuli dáme plátky masa, rozklepané, osolené, opodravkované, obalené v mouce a vajíčku. Potom opakujeme postup a vrstvíme jednotlivé vrstvy. Postupně proléváme rozehřátým tukem. Úplně na vrch dáme anlickou slaninu, která se krásně opeče. Dáme zapéct do předehřáté trouby asi na 140 stupňů. Pečeme asi 1 hodinu, dle počtu vrstev i déle.

Žádné komentáře:

Okomentovat