20. srpna 2010

Brambory z vuřty

1 kg brambor, 3 špekáčky, 250 ml kysané smetany, 30 g sušených hub, 1 vejce, 1 cibuli, 2 PL lžíce oleje, 50 g másla, sůl, pepř, mletá paprika, petrželová nať

Brambory uvařte ve slupce, vychladlé oloupejte a nakrájejte na plátky. Polovinu množství rozložte do vymaštěné zapékací nádoby, osolte a posypejte petrželovou natí. Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte předem namočené houby, nakrájenou uzeninu, sůl, papriku, pepř a vše poduste. Směs rozložte na brambory a zakryjte zbylými bramborami. Povrch osolte, zakapejte rozpuštěným máslem a pečte asi 20 min. Potom polijte smetanou ušlehanou s vajíčkem, posypejte zbylou natí a dopečte.

Žádné komentáře:

Okomentovat