10. srpna 2010

Bůček jinak

1 kg vepřového bůčku (vykoštěný bez kůže), 1-1,5 lžička soli, pepř, 3 jablka, 15 čerstvých švestek bez pecek, 3 lžíce oleje, 3 dl masového vývaru, 200 g jogurtu (smetanového),3 lžičky Solamylu

Plát masa potřeme solí a pepřem,oloupaná,odjadřená jablka a švestky nakrájíme na drobno,položíme na maso a srolujeme-pevně omotáme nití a zavážeme.Na rozpáleném oleji roládu osmahneme a s cca 1dc vývaru necháme při nízké teplotě dusit doměkka.Postupně přiléváme zbylý vývar a poslední půlhodinu častěji podléváme vypečenou šťávou-dopékáme cca 10 minut v odkrytém pekáči.Poté maso vyjmeme a do výpeku vmícháme jogurt a Solamyl, necháme vzkypět a dochutíme (Podravka,dle chuti). Podáváme krájené na plátky,jako ideální příloha jsou brambory či bramborová kaše,kompot,červené zelí. I za studena je maso výtečné s čerstvým chlebem a dá se i zamrazit na pozdější dobu. Připraveno to celé máme asi za čtvrt hodiny a pečené za další hodinu a půl.

Žádné komentáře:

Okomentovat