27. srpna 2010

Čočkové karbanátky našho dědy

250 g čočky, velká cibule, 100 g uzeného masa (nebo sojového a nebo měkkého salámu), 2 vejce, 2 stroužky česneku (může být více), lžíce škrobu (nemusí být), strouhanka, sůl, pepř

Čočku namočíme na hodinu do vody a poté ji uvaříme hodně do měkka, až se téměř rozvaří. Přebytečnou vodu slijeme. Na rozškvařené slanině osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a proužky uzeného masa nebo soji či salámu. Sejmeme z ohně, přidáme scezenou čočku, žloutky,promícháme, osolíme a opepříme. Podle potřeby směs zahustíme trochou strouhanky. Pak na prkénku posypaném strouhankou tvarujeme placičky a obalujeme je v rozšlehaných bílcích,do níchž jsme přidali trochu vody nebo mléka, a ve strouhance. Placičky usmažíme v rozpáleném tuku dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat