26. srpna 2010

Dušené zelí s klobásou

1 kg zelí, 4 větší brambory, středně velkou cibuli, 15 dkg slaniny, nebo olej, sádlo, 25 dkg klobásy, 4 stroužky česneku, masox, pepř, sůl - opatrně

3/4 - 1 kg kapusty omyjeme a nakrájíme na nudličky, 4 větší brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, 1 středně velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, olej nebo sádlo ( lepší je slanina ) rozehřejeme v hrnci a cibuli na něm osmahneme do zlatova, přidáme kapustu a krátce podusíme, solí a bílým pepřem ochutíme a přidáme připravené brambory, asi 20 dkg klobásy omyjeme a přidáme do hrnce, přidáme 4 stroužky rozmačkaného česneku a 1 masox. 1/4 l vody přilijeme a vše dusíme do měkka, potom vytáhneme kolobásu a nakrájíme ji na kolečka, vrátíme vše do hrnce a krátce prohřejeme. Hotové jídlo případně dochutíme solí a pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat