4. srpna 2010

Indické maso v kari

8 rajčat, velká cibule, 4 hřebíčky, 4 lžíce mletého kokosu, 2 stroužky česneku, 1 lžíce mletého máku, 2 lžičky zázvoru, šálek vývaru, lžíce karí koření, máslo
Na přípravu kuliček : 500 g mletého syrového masa, 2 cibule, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky zázvoru, špetka pálivé papriky, šťáva z 1 citrónu, sůl, olej

Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme ji na másle, vmícháme hřebíčky, koření karí, kokos, mák, utřený česnek, zázvor a promícháme. Směs opékáme 5 min., přidáme opečené kuličky masa a nakrájená rajčata. Zalijeme vývarem nebo vodou a na mírném ohni dusíme 15 min. Podáváme s rýží. Masitou směs připravíme z nadrobno nakrájené cibule, mletého masa, koření a citrónové šťávy. Vše promícháme a ze vzniklého těsta vytvoříme kuličky, které opékáme do zlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat