26. srpna 2010

Jazyk s různým masem

solený telecí jazyk asi 600 g, sůl, celé pepře, 1 kg vepřového ramínka, nebo krkovičky, očištené kuře asi 1.5 kg, 3 mrkve, 4 stonky celeru, malý pórek, 2 cibule, 500 g telecího, 300 g čerstvé česnekové klobásky

Vložit jazyk do dostatečného množství osolené vody, aby ho pokrývala. Uvařit jazyk po 1 1/2 hodiny do měkka. Mezi tím přivéct 3 l vody s pepřem do varu, přidat hovězí, snížit teplotu a vařit ho po 30 min. Potom přidat kuře. Nakrájet na kostky mrkev, celer, pórek a cibuli a přidat je s telecím do kastrolu s hovězím a kuřetem. Pokračovat ve vaření po další hodinu. Propíchat klobásku a pomalu ji ohřát ve vodě. Opláchnout uvařený jazyk a oloupat ho. Přidat jazyk k ostatnímu masu a vše sehřát. Nakrájet různé druhy masa a rozdělit kuře a klobásku na porce. Poskládat vše na nahřátou servírovací mísu, obložit vařenou zeleninou a podávat. 

Žádné komentáře:

Okomentovat