9. srpna 2010

Koblihy

600 g hrube mouky, 60 g praškoveho cukru, 30 g droždi, 80 g rostlinneho tuku, 3 žloutky, ¼ l mleka, lžice rumu, trochu soli, tuk na smaženi, cukr naposypani koblih, malinová nebo merunková zavarenina na napln

Žloutky utřeme s cukrem.droždí mladime v teplem mléce, přidame k utřeným žloutkům a s osolenou moukou,rozpuštěným tukem a lžící rumu zpracujeme na hladké těsto.Necháme je dobře vykynout, pak rozvalime na asi 1cm silný plát,skleničkou z něj vykrájíme kolečka, která naplníme malým kouskem zavařeniny, na každé přiložíme druhé kolečko,po okrajích kolem dokola důkladně přimačkame a znovu skleničkou vykrojíme.Koblihy necháme nakynout,potom je vrchní stranou vkládáme do roypáleného tuku,přikryjeme a po chvilce opatrně obrátíme a druhou stranu dosmažíme už bey pokličky.Upečené koblihy pocukrujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat