4. srpna 2010

Kuře na česneku

1 naporcované kuře bez kůže, 6 stroužků česneku, lžička tymiánu, 1/2 celeru, větší cibule, lžíce hladké mouky, 1 dcl vývaru nebo vody, sůl, pepř, olej

Naporcované kuře potřeme rozmačkaným česnekem, posolíme, posypeme tymiánem, zalejeme trochou oleje a necháme naložené přes noc v ledničce. Na trošce oleje osmažíme nadrobno nakrájený celer, přidáme cibuli, osmažíme a vložíme porce kuřete. Orestujeme, podlejeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Porce kuřete odložíme na talíř, šťávu zaprášíme moukou, propasírujeme nebo rozmixujeme, chvíli povaříme, porce kuřete vložíme zpět a necháme je chvilku prohřát. Podáváme s rýži.

Žádné komentáře:

Okomentovat