4. srpna 2010

Kuře po alžírský

1 kuře, 250-300 g sóji nebo hrachu, ( cizrnu), 3 lžíce oleje, 2-3 cibule, sůl, pepř, lžičku skořice, vývar z masoxu, 2 žloutky, citron

Luštěniny namočíme přes noc do vody a druhý den je uvaříme v osolené vodě dopoloměkka. Kuře naporcujeme, zprudka po všech stranách opečeme na rozehřátém oleji, přidáme drobně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, skořici, podlijeme vývarem a dusíme spolu s luštěninami doměkka. Měkké maso vyjmeme, ke šťávě přidáme mimo plotnu žloutky rozšlehané s citrónovou šťávou, zředíme dle potřeby vývarem, dáme na plotnu, dokořeníme a prohřejeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat