4. srpna 2010

Kuře s vaječnými nudlemi

450 g vaječných nudlí, cibule, 50 g hub (žampiony), 3 jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 170 g kuřecího masa, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička cukru, 1 lžíce rýžového vína nebo suchého sherry (normální víno nebo nemusí být), 6 lžic kuřecího vývaru

Nudle uvaříme v osoloné vodě. Scedíme, propláchneme a smícháme s 2 lžícemi oleje. Cibuli nakrájenou na plátky a česnek nakrájený nadrobno smažíme 2 minuty na 2 lžících oleje. Přidáme kuře nakrájené nadrobno a za stálého míchání smažíme 3-4 minuty. Přidíme houby nakrájené na plátky. Pokapeme vínem a sójovou omáčkou, posypeme cukrem a osolíme. Směs smažíme dokud není skoro suchá. Přidáme nudle. Zapapeme vývarem. Zahříváme dokud se tekutina nezačne vyvářet. Podáváme s chilli omáčkou a tmavou sójovou omáčkou. Ke kouskům kuřete můžeme také přidat 50 g zelených fazolek nakrájených na plátky, 50 g hrášku nebo  50 g na nudličky nakrájené mrkve.

Žádné komentáře:

Okomentovat