25. srpna 2010

Kuřecí prsa se zelenými fazolkami

1,5 šálku zelených fazolek, 1,5 šálku vařeného kuřecího masa pokrájeného na nudličky, 2 lžíce slunečnicového oleje, malá cibulka nasekaná na hrubo, lžíce zázvorového vína nebo Sherry, lžička sojové omáčky, lžička solamylu,pepř, sůl, Wei-su (nebo Glutasol)

Na pánvi rozpálíme polovinu množství oleje a na něm prudce osmažíme cibulku. Přidáme lžíci slepičího vývaru,špetku pepře, trochu soli, špetku Wei-su (nebo Glutasolu),vložíme fazolky a za stálého míchání je dusíme asi 3 minuty.Pak vše přendáme do horké mísy a obsah udržujeme stále teplý. Do pánve vlejeme zbytek oleje, vložíme do něj nudličky z kuřecího masa a smažíme je na prudkém ohni asi jednu minutu(až mírně zrůžoví). Přidáme zbytek slepičího vývaru,zázvorové víno(nebo Sherry), koření a sojovou omáčku. Zahustíme Solamylem rozmíchaným ve studené vodě a vaříme další jednu minutu. Touto omáčkou pak zalejeme fazolky. Jako přílohu podáváme rýži. 

Žádné komentáře:

Okomentovat