25. srpna 2010

Kuřecí prsa v nivovej omáčce

600 g kuřecích prsou, mletý černý pepř, sůl, 2 stroužky česneku, smetana na šlehání, 300 g nivy, 150 g eidamu (nemusí být), podravka, olej

Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízky, zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme. Prudce opečeme na rozpáleném oleji, zalejeme vodou, ochutíme podravkou, přidáme rozetřený česnek a dusíme do měkka. Do menšího hrnce vlijeme asi 1,5 dcl smetany, přivedeme k varu. Přisypeme na menší kousky rozdrobenou nivu a mícháme, dokud se nerozpustí. Pokud se nám zdá omáčka příliš řídká, můžeme přidat nastrouhaný eidam. A naopak, pokud sa zdá hustá přidáme ještě smetanu. Podáváme s hranolky, opékanými bramborami, bramborami pečenými v troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat