17. srpna 2010

Kuřecí prsíčka na bramborách

500 g kuřecích prsíček, 8-10 větších brambor, kečup, 2 větší cibule, sůl, pepř, grilovací koření, sójová omáčka, 3 lžičky másla, majoránka, (případně 1 konzerva nakládaných žampionů, mražený hrášek)

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, vysypeme do pekáčku, na ni dáme na drobnější čtvrtky brambor, osolíme, opepříme, pomažeme slabší vrstvou kečupu, přidáme kuřecí prsa, posypeme grilovacím kořením a zakapeme sójovou omáčkou (kdo má rád žampiony, přidá 1 konzervu bez nálevu). Dáme zapéci, po 5-10 min. podlijeme vodou, vznikne vlastní vynikající šťáva, je to bez tuku, pečeme a podléváme, dokud nejsou brambory měkké. Poté přidáme hrášek, zasypeme majoránkou, přidáme máslo a ještě minutku ponecháme v troubě. 

Žádné komentáře:

Okomentovat