26. srpna 2010

Medailonky na leču

kuřecí prsíčka, cibule, cukr, slepičí bujón, sklenice leča, máslo, vegeta, sójová omáčka, vegeta, chilli, plátkový sýr, tuk, sůl, pepř

Kuřëcí prsíčka jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpálený tuk vložíme krájenou cibuli a přidáme 2 lžíce cukru. Počkáme, až zkaramelizuje a cibulka zezlátne. Maso zprudka orestujeme a podlijeme trochou slepičího bujónu. Vše necháme povařit 5 minut pod pokličkou. Pak maso vyjmeme a do kastrolu přidáme velkou sklenici leča.(Když je lečo kyselejší, přidáme kečup) Maso vložíme zpět a pokryjeme ho kousky másla. To celé vaříme asi půl hodiny a nakonec dochutíme vegetou, sójovou omáčkou a chilli. Na každé kuřecí prsíčko dáme nakonec plátek sýra.

Žádné komentáře:

Okomentovat