Květák uvaříte v osolené vodě do poloměkka. Okapaný vložíte do máslem vymazané zapékací misky. Polovinu sýra a uzeného masa nakrájíte na tenké hranolky a prošpikujete jimi květák. Z másla a mouky uděláte jíšku a za stálého míchání přidáváte mléko, až se utvoří bešamel. Osolíte, opepříte a přidáte druhou polovinu najemno nastrouhaného sýra. Povaříte, dokud se sýr nerozpustí, a pro zjemnění přidáte do vychladlého bešamelu jeden žloutek. Prošpikovaný květák, který máte v zapékací misce, polijete bešamelem, posypete sýrem a zapečete. Sypete zelenou pažitkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
13. srpna 2010
Pařížský zapečený květák
větší květák, 150 g ementálu (nebo sýru na strouhání), 100 g uzeného masa (nebo slaniny), 60 g másla, 3 lžíce mouky, 1 l mléka, 1 žloutek, pepř, sůl
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat