13. srpna 2010

Plněné papriky trochu jinak

tlustostěnné kápie větší (čím tlustší tím lepší), na barvě nezáleží (jsou li barevné, jídlo lépe vypadá na talíři), mleté maso, česnek, kmín, cibule, vejce, červená paprika, chilli, sojová omáčka, petržel, oregáno, mléko, sůl, pepř

Připravíme klasickou směs mletého masa: 2500 g mletého, přidáme 2 až 3 nadrobno nakrájené cibule, 4 utřené stroužky česneku se solí, špetku červené papriky, kmínu a dle chuti chilli a pepře, oregána a petržele, rozmícháme trochu sojové omáčky v 1dl mléka a přilejeme, takto vzniklou směs řádně promícháme a napěchujeme do 4 připravených paprik, zbavených jadřinců. Dáme péct do rozpálené trouby, lehce podlijeme vývarem, zhruba na půl hodiny, prohlížíme po 10 minutách a otáčíme, je možno po té dopéci grilem, cca. 5 min. Podáváme s ryží, americkými brambory, nebo klasicky s rajskou omáčkou a knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat