13. srpna 2010

Plněné pečené brambory

brambory,tvrdý sýr na strouhání, máslo nebo margarin, anglická slanina nebo uzené, cibule nebo šalotka, česnek, polévkové koření (Podravka)
dressink : bílý jogurt, česnek, sůl

Stejně velké kulaté brambory se slupkou důkladně omyjeme, rozpůlíme, řezem položíme na plech s pečícím papírem a dáme do trouby péct. Mezitím si připravíme náplň - nastrouháme tvrdý sýr, přidáme asi lžíci másla, nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli, vymačkáme česnek a ochutíme polévkovým kořením. Když jsou brambory upečené (zkrabatí na nich slupka), vydlabeme půlky brambor tak, aby vzniklé mističky měly asi půl centimetru silné stěny. Vyblabané vnitřky brambor přidáme do náplně a dobře promícháme. Náplní nalpníme bramborové mističky a dáme ještě na asi 5 minut zapéct. Podáváme s dresinkem z bílého jogurtu s česnekem.

Žádné komentáře:

Okomentovat