10. srpna 2010

Povedené těstoviny

300 g špaget, cibule, sůl, olej, mletá paprika, 300-400 g vepřového masa (plec), 3 lžíce rajčetového kečupu, 200 g sterilovaného hrášku, 2 vejce, 4 lžíce mléka, 100 g tvrdého sýra

Špagety uvaříme podle návodu na obalu, ocedíme a necháme okapat. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, popráším ji paprikou, přidáme maso nakrájené na drobné kostičky a osmažíme je za stálého míchání. Když se maso vydusí do tuku, vmícháme kečup a několik lžic vody a dusíme, až maso změkne (můžeme použít tlakový hrnec). Hrášek prohřejeme v nálevu, ocedíme a necháme okapat. Špagety promícháme s masem a hráškem, vložíme je do vymaštěné zapékací misky, přelijeme vejci rozšlehanými se solí, mlékem a strouhaným sýrem a zapečeme pod grilem, až se sýr roztaví a povrch zrůžoví.

Žádné komentáře:

Okomentovat