4. srpna 2010

Smažená jasmínová rýže s krevetami a ananasem

400  g  uvařené jasmínové rýže, 2 zelené cibulky, 3 vejce, 100 g  konzervovaného ananasu, 200 g  vykostěných kuřecích stehen, 50 g  vařených malých krevetek zmražených (nebo konzervovaných), 3 lžíce  slunečnicového oleje, 1 lžíce  světlé sójové omáčky, 1 lžíce  čínského rýžového vína nebo suchého sherry, 1 sklenka  Maggi Omáčky Čínské

Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky a osmažíme je ve woku na rozpáleném oleji dozlatova. Přidáme krevetky, ananas, sójovou omáčku a víno. Sejmeme z woku a udržujeme na teple. Do woku dáme trochu oleje, rozpálíme ho, nalijeme rozšlehaná vejce s najemno pokrájenou cibulkou a upečeme omeletu, kterou hůlkami či měchačkou roztrháme. Přidáme rýži a směs krevetek s masem a pořádně promícháme. Nakonec přidáme skleničku Maggi Omáčka Čínská a pod.

Žádné komentáře:

Okomentovat