17. srpna 2010

Tajné kuře

1/2 kuřete, 150 g anglické, 250 g cibule, 150 g sýra, 4 stroužky česneku, sůl, olej

Vykostěnou půlku kuřete (nebo dvoje prsíčka) zbavíme kůže a rozkrojíme na silnější placku podle velikosti zapékací misky. Z obou stran osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Mísu z varného skla vytřeme olejem. Na dno naklademe na plátky nakrájenou anglickou. Na ni naskládáme kuřecí maso a zasypeme na tenké plátky nakrájenou cibulí. Na vrstvu cibule dáme vrstvu nastrouhaného sýra a pokapeme olejem. Pečlivě umačkáme, přikryjeme a necháme 24 hod uležet. Vrstev může být i více, ale kuřecí maso připravíme na tenší plátky a končíme vždy sýrem a olejem. Pečeme do změknutí masa a chvíli před koncem sejmeme víko,aby vznikla kůrčička. Jako příloha jsou různě připravené brambory a zeleninové saláty.

Žádné komentáře:

Okomentovat