17. srpna 2010

Vepřová kýta na fazolkách

2 stroužky česneku, 2 lžičky čili, 370 g cukru, pepř, 270 ml jabl.octa, 500 g zelených fazolek, 80 g angl.slaniny lžíce oleje, sůl, 1500 g rajčat, kousek zázvoru, 800 g vepřové kýty

Česnek a zázvor oloupeme a usekáme ,rajčata spaříme,oloupáme a nakrájíme na kousky dáme je do hrnce přidáme česnek , zázvor, sůl, cukr čili, ocet a pepř. Vaříme 60 min. Fazolky očistíme, povaříme a necháme okapat, Slaninu nakrájíme na kostky a opečeme na lžíci oleje, přidáme fazolky a krátce podusíme. Maso opláchneme osušíme a na oleji opečeme pak pekáč přiklopíme  pečeme při 200 st 60 min. Upečené maso nakrájíme na plátky obložíme fazolkami a přelijeme čatní. Podáváme s bramborem nebo čerstvým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat