20. srpna 2010

Zapékaná brokolice

sáček mražené (čerstvé na růžičky rozebrané) brokolice, 200 g slaniny nakrájené na plátky, 2-3 menší pórky, 2 rajčata, 1 dl smetany, strouhaný sýr, sůl, pepř, oregano, bazalka

Brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka. Pórky pokrájíme na asi 5 cm dlouhé špalíčky a taktéž uvaříme. Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny a poklademe vařenou brokolicí, trochu opepříme. Na ni rozprostřeme na plátky nakrájená rajčata. Posypeme oreganem a bazalkou. Špalíčky pórků obalíme slaninou a nanaranžujeme na pokrm. Vše zasypeme sýrem a zalijeme smetanou. Zapékáme, nejlépe pod grilem do zlatova. Podáváme s bílým pečivem nebo bramborovou kaši.

Žádné komentáře:

Okomentovat