30. září 2010

Brokolicový salát s kuřecím masem

1-2 kuřecí řízky, brokolice, pórek, 200 g žampiónů, 4 lžíce octa, 2 lžíce sojové omáčky, olej, sůl, mletý zázvor, česnek podle chuti

Zeleninu očistíme a omyjeme. Brokolici rozebereme na růžičky a nakrájíme pórek. Na tenké plátky nakrájíme rovněž žampióny a kuřecí řízky  pokrájíme na nudličky. Brokolici uvaříme v lehce osolené vodě asi 5 min., necháme okapat a vývar si ponecháme. Olej smícháme se sójovou omáčkou, octem, 2 lžícemi vývaru z brokolice, prolisovaným česnekem, zázvorovým práškem a solí. Okapanou zeleninu a na oleji orestované kuřecí maso dáme do mísy, přelijeme zálivkou a vše opatrně promícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat